Torstenssonsgatan

Blogg

Torstenssonsgatan mot norr, tornet på Betelkapellet syns i överkanten av bilden, något till höger om mitten. Bilden är tagen där Torstenssonsgatan går in från Gustav Adolfsgatan. Rya Åsar skymtar i bakgrunden, tyvärr så vet jag inte när bilden är fotograferad.

Ännu en gammal miljö som är helt borta i dag, finns inget kvar i dag. Tycker att det ser underbart vackert ut med dessa gamla trähus och här en grusad gata. Tittar man på husen så är det mycket snickarglädje och torn och det ser man inte nu mera på de nybyggda husen. Se dessa fina svarvade pelarna vid trappuppgången på huset till vänster. Vet inte när dessa hus revs men det kanske någon av er som läser detta kan upplysa mig om. Jag tycker det är synd att man inte var mer intresserad av gamla Borås när man var yngre och då kunde man dokumentera mera. Så har ni egna bilder på denna gata så får ni gärna maila dom till mig. Det är alltid roligt att se egentagna bilder och historian bakom eller om ni är uppvuxen på denna gata och vill berätta din historia.

Några Facebook Kommentarer

-Men gatan lutar så brant

-Ja, som du vet, så lutar den ända ned till Linnégatan.

-Jag tycker också att den verkar luta väldigt mycket mer än jag upplevt den.

– Jag bodde i 48:an, första huset på vänster sida, och på bottenvåningen. Det gick en öppning in till gården och där var det ett gårdshus. Vi och en hyresgäst till hade en enkel toalett inne, resten fick gå ner i källaren på dass. På 50- och 60-talet bodde det mycket barn utmed Torstenssonsgatan.