Stenbro Björnkullen Bollebygds Kommun

Blogg

Det är ju ingen hemlighet att jag är svag för gamla stenbroar och det är inte vara valvbroar utan även stenbalksbroar. Just denna bro fick jag se en dag förra året när jag åkte från Bollebygd över Töllsjö när jag skulle till Alingsås. Jag har alltid med mig min kamera och då måste jag givetvis stanna och fotografera den. Jag lägger alltid upp mina bilder på min hemsida, där jag samlar det mesta jag fotograferar. Men tyvärr så vet jag inte så mycket om denna bro, den ligger intill något som heter Björnkullen och ligger på höger sida av vägen när man kommer ifrån Bollebygd. Vad jag kunde se så är det nog den gamla Töllsjövägen som har gått här, det finns en bevarad vägbank till vänster om bron. Det vore roligt att veta hur gammal bron är och även när den togs ut trafik. Vet du som läsare något om denna bro, så får du gärna maila mig på gamlaboras@murberg.se.

Du är även välkommen att komma med tips på gamla stenbroar, milstenar, kvarnar, dammvallar ja allt som är gammalt är jag intresserad av. Jag känner att det snart är dags för en dag ut i skogen och fotografera kulturminnen. När jag letar efter kultur- och fornminnen så brukar jag använda mig av Fornsök men det är inte alla kulturminnen som är registrerade utan det finns många ute i skogen som fortfarande inte är registrerade. Så kom gärna med tips och gärna en liten vägbeskrivning på de klenoder som du har sett i skogen. Du kan gå in på min sida www.murberg.se så ser du vad jag har hittat men det finns ännu mera kulturminnen att besöka. Som sagt det börjar att klia i fototarmen igen och sedan är det helt underbart att ströva omkring i skogen och leta efter det gamla och ibland kan man bara springa på en stor dammvall med tillhörande kvarnruin som man inte visste att den fanns. Så jag ber er kom med era tips till mig.