Spårgatan

Blogg

En utvidgning av spårgatan under 1930-talet, mitt i bild ser vi tornet på Asternhuset till vänster om skorstenen i fonden. Porten som syns i mitten av bilden är kontorsingången till Borås Tricotfabrik/Eiser avd B till vänster syns Eisers huvudkontor.

Det är ett riktigt slavgöra arbetarna hade på den tiden, det är inte som nu när maskiner gör arbetet. Det är en massa jordmassor som ska fraktas bort, det är tur att dom har dessa vagnar som går på räls så de slapp att gå med skottkärror.

Det är inte mycket som är sig likt här, nu drar stadsmotorvägen fram här. Druveforsvägen går fram ungefär mitt i bild och huset med trapptornet är Spårgatan 37 och huset ovanför låg Gregorssons Speceriaffär i hörnet Spårgatan/Druveforsvägen. Har en fundering vad det kan vara för hus i vänstra hörnet av bilden. Någon av er som läser bloggen kanske vet vad det är för byggnad.

Vår stad har förändrats mycket dom senaste 50-60 åren, många byggnader har fått ge vika för nya byggnader både på gott och ont, man kunde gott att sparat några gamla byggnader för att visa eftervärlden fast då med bättre standard. Jag gillar blandningen mellan stenhus och trähus det blir liksom en mer levande stad än dessa grå trista hus som byggs nu.