Holmsgatan igen

Blogg

Då är vi åter på Holmsgatan fast andra änden. Denna del av gatan finns inte i dag utan är överbyggd av Pallashuset. Längst ner där Holmsgatan slutar har vi Stadsparken och Viskan, på höger sida utanför bild ligger Hotell Borås.

Huset längst ner är troligen Hedmans möbler, tyvärr har jag lite för lite uppgifter om dessa två hus. Titta på dessa två fantastiska bilar två gamla Mercedes. En vacker miljö som ni har ersatts med ett stort fult betonghus tillhörande Domus, vet inte när dessa hur revs men skulle tro att de revs i samma veva när man rev Palladium på hösten 1969. Nu är det ju aktuellt med en upprustning av Pallashuset och det är på tiden att man gör något åt den grå trista betonghuset. Jag tror att det kommer att bli ett stort lyft på centrum med denna ombyggnad.

Lite synd att de hann med att riva så mycket i stadskärnan det hade varit vackert med lite trähus i centrum, det finns det alldeles för få. Man skulle ha sparat huset och renoverat upp dom till standard som vi har i dag. Jag ser bara när man är i Alingsås och går mellan husen det blir en helt annan känsla, staden blir mycket mer levande med trähus.

När bilden är fotograferad det vet jag inte men någon gång på 1960-talet skulle jag tro.