Fabriksgatan

Blogg

Förr i tiden gick Fabriksgatan från Druveforsvägen ända upp till Övre Kvarngatan. Gatan kallades tidigare för Södra Staketsgatan, sitt nuvarande namn fick gatan år 1887. Nu i dag går Fabriksgatan upp till Arlagatan.

Till vänster har vi Siriusskolan som byggdes 1886 och längst upp på Fabriksgatan har vi Villa Solbacken som senare blev Rockborgen. Huset till höger vet jag ingenting om, det vore roligt om ni läsare kunde komma med lite fakta om det huset.

Det är inte mycket som är sig likt här efter 113 år det har förändrats rejält i stort sett är det bara två hus som står kvar, flickskolan är sig lik än i dag men när det gäller Villa Solbacken har förändrats rejält. Det ser ut som att gatorna inte är stenlagda utan det är nog vanligt grus som ligger där.  Fina staket fanns det i staden på den tiden och väldigt mycket träd. Ser ut som att det är en konstapel som är ute och patrullerar och en häst med vagn med sin ägare på kärran, riktigt mysigt att se att se denna idyll med lite människor ute, cyklar och en häst det är inget man ser i staden numera. Bilden är fotograferad år 1902.