Centralplan med Brodalsgatan

Blogg

En bild från 1950-talet som inte är sig lik alls, allt vi ser från rondellen och bortåt är borta, ett helt kvarter helt utplånat. Bilden är fotograferad från Krokhallsberget. Gatan som går in vid trähusen är Brodalsgatan som gick ända framtill Särlabron.

Lite kul att se att det har varit en rondell här vid centralbron, sedan står SJ-bussarna uppställda på centralplan vad jag har förstått så var dessa bussar gula. Jag minns på 80-talet så stod bussarna på detta vis också när jag brukade åka med buss 155 som gick till Rydboholm. Kommer även ihåg att det låg en kiosk under vägen om det var pressbyrån, men det ska jag låta vara osagt. Till vänster utanför bild låg Lottas plan. Trappan som finns till höger som leder från centralplan upp mot centralbron vet jag faktiskt inte om den finns kvar. Tycker detta är en fantastisk vacker vy med dessa fina trähus fast standarden var ju inte så bra. Men ersätta dessa hus med det hus som finns där i dag är alldeles för tråkigt men man ska ju inte stå i vägen för utvecklingen men jag har lite svårt för att se när gamla hus försvinner det, men jag är ju som en del kallar mig en riktig kultur nörd. Bara synd att man inte hade det intresset när man var yngre för då hade jag kunnat dokumentera de hus som inte finns kvar i dag, det hade varit roligt att ha dessa bilder i dag. Skulle vilja få tag i rivningsbilder på gamla Norrby, kvarter Balder och andra gamla hus i Borås. Har ni sådana bilder liggandes i era byrålådor och om ni gärna vill dela med er med dessa bilder så maila mig gärna dom, skulle vara evigt tacksam.