Caltex Fabriksgatan - Österlånggatan

Blogg

Caltex i Korsningen Fabriksgatan och Österlånggatan i bakgrunden ser man baksidan av Sandwalls bryggeri. Källegatan går till vänster bakom lastbilen. Vet inte vilket år som bilden är tagen.

Lite annorlunda bensinstation mot vad vi har i dag, då fick man bra service med att fylla på bensin, kolla olja, vatten och rena rutor på bilen, i dag får man gör allt detta själv.

Lite info om märket Caltex Oil bildades som ett gemensamt ägt bolag under 1930-talet då ett samarbete inleddes mellan det amerikanska The Texas Company och Texaco

På grund av andra världskriget andra dröjde det till 1947 innan Caltex-skyltarna dök upp i Sverige. I Sverige överfördes Texacos verksamhet i Caltex Oil AB men 1967 överfördes Caltex europeiska verksamhet åter i Texaco som i Sverige representerades av Texaco Oil AB.)

 

Några Facebook kommentarer

– Häftigt verkligen!

– Ja detta var svårplacerat! Jag begriper inte vilken tvärgatan kan vara?

– Jag gillar den här bilden, dom säger ju att bilarna tar över städerna men i verkligheten är det ju tvärtom. Att se en sån här fin bensinmack, byggd som ett riktigt tempel ”mitt i byn” är ju helt otänkbart i 2000-talets Sverige.

– Jag tror att lite längre ner på gatan har vi Södra torget?