Borås Högre Allmänna Läroverk

Blogg

En flygbild över ett område som är ganska förändrat i dag. Mitt i bild har vi Borås Högre Allmänna Läroverk grundad 1901 (i dag Bäckängsgymnasiet). Vägen som slingar sig upp i bild är Åsbogatan som sedan blir Brämhultsvägen, gatan till vänster är Schelegatan och där i hörnet Bergs Bryggeri som jag har bloggat om tidigare, http://gamlaboras.blogg.bt.se/blogg/bergs-bryggeri/.

Det är en underbar idyll man ser här inget stort fult Kulturhus som nu är byggt på denna plats mittemot skolan. Man ser träden som står vid Gustav Adolfskyrkan till vänster i bild. Det var många hus som försvann när Kulturhuset byggdes. Skolan är underbart vackert byggt och det står fortfarande kvar lika vackert som på bilden, skolan byggdes till 1949. Jag vet inte när bilden kan vara fotograferad, i början av 1940-talet kanske. Det var på den tiden en härlig blandning mellan stenhus och trähus inte en massa höghus och betong, många hus med sin snickarglädje och spirande torn.

Jag var ju inte med på denna tid utan får läsa mig till dess historia, det vore roligt om ni som läser bloggen kunde skriva en kommentar om era minnen.  Även om ni kommer ihåg vilket årtal husen revs, jag försöker att dokumentera med mycket text till mina bilder och då är era kommentarer viktiga. Vill lära mig ännu mer om gamla Borås.