Boktips

Blogg

Blir en liten annorlunda blogg denna gång. Har fått förmånen att få ett exemplar av den nya boken av Fredrik Hjelm (Stadsantikvarie). En väldig fin bok med mycket fina bilder, mellan 600-650 bilder i svart/vitt och även färgbilder. I denna tredje bok är det mycket fina bilder och lite mindre med text, men det är lagom med text tycker jag. Oftast blir det ju mest att man tittar på bilderna och genast bläddrar vidare till nästa sida. Den bildtext som finns till varje bild får man reda på mycket fakta ändå tycker jag. Det är lätt att fastna i boken för den är så intressant för oss som gillar gamla bilder på Borås. För min del kommer denna bok att bli som en uppslagsbok om man hittar någon bild som man kanske inte riktigt vet var byggnaden låg eller när den byggdes, kommer att fungera perfekt för min Facebookgrupp Gamla Borås där vi diskuterar om gamla byggnader eller lika så när jag skriver i bloggen.

Ni som har dom andra två delarna, tveka inte köp även denna del den är värd var enda krona. Antingen köper du den till dig själv i julklapp eller så kanske du vi ge bort den till en vän eller någon i familjen som är intresserad av gamla Borås. Den finns att köpa i Akademibokhandeln och i receptionen på BT och kostar 329 kronor.

Det var många bilder som inte ens jag har sett som var med i den nya boken och det kommer att bli många kvällar med boken i handen och titta bilderna och jämföra hur det var då på den tiden och hur det ser ut i dag. Måste säga att Fredrik har lagt ner ett enormt arbete med dessa böcker och genom att köpa denna rikliga bildbok är att hedra hans enorma arbete. Plus att Fredrik lägger ner så mycket tid och arbete att bevara Borås gamla byggnader.

Det är tur att vi har Fredrik som vill föreviga gamla Borås i hans böcker och även ni som inte har dom andra två delarna, köp dom också dom är verkligen värda att läsa.

Så boken får toppbetyg från min sida, så spring och köp denna fantastiska bok innan den tar slut, för det tror jag att den kommer att göra.

Så Fredrik ”Keep up the good work”