Andersson & Ström

Blogg

Byggnaden till höger hade Andersson & Ström sin verkstad i den låga delen fanns utställningshallen och byggnaden längst till vänster hade de sin butik. Idag ser det lite annorlunda ut här, framför Andersson & Ström är det idag ingen gata utan ett torg (”Knalletorget”). Byggnaden som det står hotell på finns kvar enda är att man har klätt gaveln med plåt.

År 2000 skulle fastigheten genomgå en renovering till ett skick hur det såg ut 1903 men blev kanske något missförstånd mellan parterna, då allt slutade med att företaget rev hela fastigheten trots att byggnaden hade ett kulturhistoriskt värde. Lite synd att det blev så här, men fastigheten fick de bygga upp igen efter originalritningar. Det gjorde nästan ont i hjärtat när man kom ner till stan och såg denna brädhög då gick tankarna direkt till när man rev den gamla teatern.

Bilden är från 1964.

 

Några Facebook Kommentarer

-Underbart! Där köpte jag delar till min Puch Dakota. Men det var 1980.

-Känner igen hörn byggnaden som själva verkstaden , mitt minne då jag 1974 rullade ut min nya Zundapp KS50 Smiley smile . Men har för mig att butiken var mot gågatan ?

-Hämtade min puch här ,sommaren -55 vilket ögonblick