Allégatan-Lilla Brännerigatan

Blogg

Allégatan 16 ett vackert stenhus med ett litet hörntorn, om huset hade fått stått kvar så hade säkert övervåningen varit attraktiv i dag med det vackra tornet i hörnet. Det är som jag har skrivit i tidigare inlägg så förstår jag inte hur man tänker när man river sådana här charmiga hus. Grävskoporna kom 1981 för att jämna detta med backen och jag har för mig att det skedde en utgrävning på denna tomt, kommer inte riktigt ihåg men det kanske någon läsare kan upplysa mig om.

Några butiker som har funnits i denna fastighet är, Kappaffären Reej AB grundades år 1940, Borås Nya Fiskaffär (låg på Lilla Brännerigatan 10), blomsteraffären Darwin, Kafé Sawoy, P. J Petterssons Eftr. Caharkuteriaffär och Hotell Linden.

Vet inte riktigt vilket är denna blid är fotograferad men slutet av 1970-talet eller precis i början av 1980-talet, inte senare än 1981 eftersom huset revs på hösten 1981. Vet inte heller när byggnaden byggdes, vore intressant att få veta det om någon av mina läsare kanske vet detta.

Några år senare stod ett nytt hus på denna tomt, det var färdigt 1986 och det var systembolaget som fick denna adress och på andra sidan på Österlånggatan blev det AB Bostäders Kontor.

Har du bilder på gamla hus i Borås som inte finns mera, så skulle jag gärna vilja ta del av dessa då jag håller på att bygga upp sidor på min hemsida om Borås. Just nu håller jag på att göra en sida om den Gamla Teatern så har egentagna bilder på teatern och även bilder när teatern revs skulle jag vilja låna dessa och scanna av och använda på sidan. Jag tycker att det är viktigt för eftervärlden att veta hur det har sett ut i Borås tidigare och hur det gick till när man rev gamla hus.