Ålgårdsvägen 2, Skaraborgsvägen 47

Blogg

Ålgårdsvägen går från Skaraborgsvägen till Ålgården, den fick sitt namn år 1907. Skaraborgsvägen går från Österlånggatan och till Fristadsvägen. Byggnaden uppfördes år 1929 i två våningar, 2 lägenheter och affärslokaler.  De butiken som fanns här på adress Skaraborgsvägen 47  år 1938 då bilden är fotograferad är; Automobil AB, Etikettfabriken Tryck och Prägling, Stadions Café & Matsalar, The Texas Company AB Bensinstation. Med adress Ålgårdsvägen 2-12 var Allmogevävnader, Axel Anderssons Billackering och Bil AB Harry Sahlberg.

En underbar miljö att se dessa gamla bilar och som skylten uppe vid skorstenen som det står ”Kafé & Matsal. Öl och Porter. Tycker det är ganska så intressant med den rundade delen av byggnaden och där ovanför fanns det en takservering. Bakom byggnaden fanns Borås Bilgarage ett parkeringshus i två våningar som sedan byggdes om till strumpfabrik av Eiser 1934

Denna byggnad som vi ser på bilden låg ungefär där MacDonalds ligger i dag vid Knallelandsrondellen. Bilden är från 1938.

 

Några Facebookkommentarer

– Det var här dom sålde STUDEBAKER…….likadan fram som bak. Inne å tankar just nu, är en bil med flak.

– På senare tid sålde dom även Borgward

– Revs ”kommandobryggan” sedan? Minns bara kåken utan den