Blogg

Vy från Stadsparken

En underbar vy från Stadsparken mot Västerbro och framför allt bron över Viskan är så vacker tycker jag. Som jag har skrivit innan så bör man återställa denna bro till ursprungsskicket nu när det inte gå en massa trafik över. Husen på Krokshall står fortfarande kvar och bilden är troligen fotograferad runt år 1930, och strax efter så flyttade man Nymanska gården till Ramnaparken och fattighuset Bracka jämnade man efter backen för att göra Krokshall till en marknadsplats.

Foto Glenn Murberg 20150612

Så här ser bron ut i dag och det är ju synd att man förstörde den, bilden fotograferade jag den 12 juni 2015. Sedan tycker jag att Borås Stad bör placera ut lite mera skyltar om hur platserna såg ut tidigare precis som man har gjort i Stadsparken i alla fall på de ställen där det har funnits vackra gamla hus eller industrier. Man ska inte glömma det förflutna utan det ska finnas i våra minnen och vi ska även kunna berätta det för våra barn hur det en gång såg ut i vår stad.

Det vore kul ni äldre som läser min blogg om ni ville dela med er hur det var att växa upp på den gamla tiden. Jag håller som sagt på att bygga upp en hemsida om Borås och fyller den med bilder och berättelser. Har du också gamla bilder och kan tänka dig att låna ut dom så är jag intresserad, det är bara att maila. Det finns ju mycket historier i böcker men jag vill ha lite personliga berättelser.

Har en annan fråga till er läsare, jag var och fotograferade lite inne i Tingshuset i Bollebygd och jag har sökt efter gamla bilder på byggnaden med tyvärr inte funnit någon, så det någon här som har en gammal bild så hör av er. Tingshuset är uppe på tapeten igen eftersom man vill flytta byggnaden ett 50-tal meter, så jag tänkte att det kommer ett blogginlägg om det gamla Tingshuset fram igenom när jag fått ihop material.