Blogg

Ulltrådsliden/Viskastrandsgatan

En svunnen tid i dag all gammal bebyggelse är borta och fotografen har stått strax nedanför Norrbro. I dag ligger gamla Konstsilke här på denna plats. Även här är gatorna belagda med kullersten som vilket var det vanligaste medlet man använde till gator och trottoarer, det måste ha låtit och skakat rejält i bilarna men klart det var ju ingen vidare hastighet på denna tid mot var det är i dag. Gatorna i Borås stadskärna består mest av gatsten i dag vilket är lättare att gå och köra på. Detta område försvann väl när Konstsilke byggde upp sin stora fabrik. Jag var ju inte med på denna tid men skulle vilja backa tiden och se alla dessa gamla byggnader som revs innan jag föddes, hade varit kul att se dessa och även bilddokumenterat både in- och utvändigt. Men som tur finns det många bilder på gamla Borås och det är jag glad för.

Foto Glenn Murberg 20171221

Denna bild fotograferade jag den 21 december 2017 och det har ju hänt en hel del sedan den gamla bilden och jag tror att jag föredrar den gamla bilden. Men hela själva Simonland har ju blivit till det bättre efter renoveringen måste jag säga, trots att man rev några hus på kuppen men det var på grund av gifter som fanns i byggnaden. Även här så pratades det om förtätning med högre hus och hotell men som jag har skrivit innan låt dessa stackas områden som det finns lite gammal kvar på att dom får vara kvar som det är i dag. Annars blir det gärna som så att man ska bygga intill och ”råkar” riva det gamla eftersom det är alldeles för dåligt, det är ju en ursäkt man har hört innan. Sedan behöver man inte bebygga varje liten plätt som är tomma.

 

Absolut, den här bilden behöver inte ingå i engissningstävling. Det är Viskastrandsgatan på Landala. Inte så långtfrån Borås Övre station.