Stadsparken

Blogg

Viskan ligger alldeles spegelblank med de vackra väggarna till Borås Wäfveri. Synd att inte dessa väggar fick vara kvar efter man rev Borås Wäfveris färgeri, de hade passar bra efter Viskans kant. Sitter alltid och studera en gammal bild ganska så noga och nu på denna bild hittade jag ett litet valv i muren och brygga utanför. Det ser nästa ut som en tvättbrygga som man har sett på andra bilder. Om det nu inte är en tvättbrygga, vad kan det vara då? Tankarna går fram och tillbaka men det enda jag kan tänka mig att det är en tvättbrygga. Om ni mina läsare vet vad detta är, maila mig gärna.

Sedan ska det finnas en film om hur skorstenen föll när man skulle börja riva det gamla färgeriet men jag har inte hittat den någonstans. Det skulle vara roligt att få se denna film. Återigen ber jag er läsare om hjälp var jag kan finna den filmsnutten. Den kanske finns på Stadsarkivet, vem vet men jag testar med er läsare till en början.

Stadsparken är som en oas mitt i Borås och nu för tiden är den extra vacker när det inte finns en massa industrier i parken med skorstenar som rök svart rök. Nu är det en vacker tid för parken när alla träd och buskar börjar slå ut och sedan när alla blommor blommar och då är parken som bästa att vara i. Sedan finns det lite spår kvar utav det gamla, bland annat en stentrappa som går upp till Mariekulle och lite av muren till Wiskabergs fabrik som Borås Stad brukar plantera blommor i fönstergluggarna. Men det är en viktig byggnad som saknas och det är ju den gamla teatern som prydde sin plats framför teaterbron men tyvärr är idag ett minne blott. Teatern finns alltid i minnet och speciellt i december 1983när man möts av en brädhög när man kom ner till stan och man blev alldeles stum och det var det dummaste Borås stad hittade på att riva denna fina byggnad.