Blogg

Norrby Långgata - Norrby Tvärgata vid Konsum

I mitt förra inlägg skrev jag om Konsumhuset på Norrby, här är en annan bild på Konsumhuset och Norrby Långgata. Det är lite skillnad mot i dag då den stora Norrbyleden går här och visst var det vackrare förr, inga stora leder igenom ett bostadsområde och små charmiga hus efter gatorna. Det var lugnare med allt förr i tiden fast det klart allt var lite jobbare. Nu är jag som sagt inte så gammal så jag har upplevt att leva på denna tid då de begav sig men jag är väldigt nyfiken hur det var på denna tid. Har du som läsare eller kanske någon i din närhet som vill dela med sig om sin historia hur det var att leva förr i tiden, skicka gärna ett mail till mig. Som jag skrev i går så söker jag historier och bilder från denna tid.

Jag har små minnen från det gamla Norrby eftersom jag var med min mor och hälsade på min moster som bodde på Dalbogatan, jag var väl kanske 4-5 år någonting då. Men då var inte byggnader så intressant som det är i dag. Jag minns att vi gick över järnvägsövergången vid Landala och det som var mest fascinerande var just det stora husen på Dalbogatan. Jag minns i alla fall de gamla byggnaderna på Skogsbacken eftersom de låg på det ”stora” berget. Finns det någon av mina läsare som har bilder från Skogsbacken som jag skulle kunna få låna och skanna av till min Boråssida, har du det skicka ett mail till mig på gamlaboras@murberg.se så vore jag väldigt tacksam.

Jag vet inte varför just Norrby intresserar mig så mycket men det är väl just att det är en arbetarstadsdel och just att man raserade nästan en hel stadsdel på 1960-talet, det finns inte mycket kvar av det gamla på Norrby längre. Jag efterlyser även bilder på rivningarna som var på Norrby.