Blogg

Murco Bensinstation

Murco bensinstation på Björksätersgatan på Sjöbo, bilden är fotograferad omkring 1960. Tyvärr så vet jag inte så mycket om denna bild men jag ville visa den för er läsare. Jag tycker att den ser ganska så komisk ut lite amerikanskt över det. Skulle vara roligt att få veta när den byggdes och när den försvann. Eftersom jag inte var med på denna tid som bilden är fotad så jag har liksom inget minne att jag har sett den. I dag så är det en parkeringsplats här och till höger utanför bild så ligger ST1 bensinstation i dag.

Har du några minnen eller vet något mer om när denna byggdes eller om den är ställd på plats som den är, typ som en byggbarack. Jag har aldrig hört talas om detta märke innan jag såg denna bild. Så maila mig vad ni vet om denna för den verkar vara intressant. Vet inte om BP låg här samtidigt som Murco eller om BP kom till efter att Murco hade försvunnit. Sedan fanns det en bensinstation på andra sidan Fristadsvägen men i skrivande stund så kommer jag inte på vad den hette, alltså där som Ingo ligger i dag men det är något i mitt huvud som säger att det var en Esso eller Mobil som låg där.

Det är många bensinstationer som har försvunnit i Borås och under min uppväxttid kommer jag ihåg en hel del bl.a OK, Esso, Shell, BP, Nynäs, Gulf och Nynäs det är väl dessa som jag kommer ihåg bäst.