Blogg

Lottas Plan

Lottas plan kallades denna plats för förr i tiden och riktigt varför vet jag inte. Det sägs vara en samlings plats för lottor och en annan berättelse säger att det berodde på nätheten till Göteborgsjärnvägen. Bilden är fotograferad runt år 1963 och fotografen står på Krokshallsberget. Det är en underbar bild med dessa småkiosker och de gamla SJ-bussarna, jag själv kommer inte ihåg något om dessa men det inte är så konstigt eftersom jag föddes året efter. Men som ni vet nu så brinner jag för dessa gamla bilder och de gamla byggnader som finns kvar och det är inte bara byggnader utan allt som är gammalt. Så har du bilder som du vill dela med dig så skriv ett mail till mig.

Foto Glenn Murberg 20180820

Denna bild fotograferade jag den 20 augusti och muren vid Lottas plan finns fortfarande kvar men inte trappan ner. Jag kommer om jag inte missminner mig så låg Pressbyrån under vägen där nu Borås resecentrum ligger.  Likaså själva centralplan är omändrat med bussarna längs med centralstationen istället för att bussarna stod på snedden som de gjorde förr. Sedan är det synd och skam att man rev hela Brodalsområdet och det sista huset för fick lämna platsen var det gamla Mödrahemmet och vad fick vi i stället, jo det hemska huset som skymmer det mesta när man kommer ifrån Göteborg och enligt mig själv så är det ingen vacker syn. Förr kunde man se kyrktornen men i dag ser man bara denna glasbyggnad.

Sedan kommer det säkert att bebyggas den tomt som finns bakom Gina Tricot, ja just det jag glömde ett hus som fortfarande står kvar än så länge och det är intill motorvägen men det står och väntar på sitt öde. Det är klart att byggnaden ska rivas och man har planerat att bygga ett rättscentrum på denna plats men vi får se vad som händer.