Blogginlägg No 1000

Blogg

Fisktorget troligen tidigt 1890-tal i bakgrunden står Axel Bergengrens nybyggda villa.

Detta blogginlägg blir nr. 1000 och det trodde jag aldrig att det skulle bli så många när jag började blogga. Efter jag hade varit med i Borås Tidning angående Facebookgruppen Gamla Borås fick jag förfrågan om att börja blogga och då var jag väldigt negativ till det och jag gick med på att göra några inlägg innan jag bestämde mig. Jag ska vara helt ärlig att jag gillar att göra det och det är alltid lika kul att skriva ett inlägg och man lär sig för varje inlägg man gör och speciellt ifrån er läsare som man får mail ifrån och det är jag väldigt tacksam för. Som jag tidigare har skrivit så håller jag på med min hemsida där jag laddar upp mina bilder och skriver en text till och även äldre Boråsbilder har jag lagt upp som jag har fått av er läsare. Sedan har jag en massa gamla glasplåtar som jag ska skanna in vad tiden lider så kommer det blir ännu fler bilder och jag är även tacksam för bilder från er läsare och historier som jag kan fylla hemsidan med. Det som jag lägger upp på sidan är när jag är ute och fotograferar är forn- och kulturminnen, stenbroar, kvarnar, dammvallar, kyrkor och gamla industribyggnader.

Du som läsare vet något gammalt av det jag skrev ovan skicka då gärna ett mail till mig och beskriv var det ligger någonstans. Jag försöker alltid att komma ut på våren och fotografera ute i naturen innan växtligheten har kommit igång och har du tips på objekt så är det bara att höra av sig. Är du nyfiken på min hemsida så är det bara att gå in på www.murberg.se och lämna gärna ett avtryck i gästboken och skriv gärna vad du tycker om hemsidan och även om du hittar något fel på sidan så maila mig så jag kan rätta till felet. Det är cirka 1500 sidor som jag har gått igenom och ändrat på så det ska bli lättare att få en översikt över sidan och då är det ganska lätt att man glömmer någon sida eller att någon länk har blivit fel.

Kommer även till våren att försöka att komma iväg på en fotorunda och fotografera fler gamla hus i Borås som fortfarande finns kvar och tänkte närmast på Villastaden, i centrum var jag för ett par år sedan och fotograferade, dessa finns också på min sida. Sedan gör jag en efterlysning på rivningsbilder i Borås, har du sådana liggandes och vill låna ut dessa till mig så jag kan skanna av dom och sedan lägg dom på min sida och givetvis anger jag vet som är fotograf till bilderna och format som jag klarar att skanna av är papperskopior, diabilder, negativ eller glasplåtar.

Det blev ett annorlunda blogginlägg i dag eftersom det var inlägg nummer 1000 och det kommer att bli flera med tiden.