Blogg

Åsbogatan

Åsbogatan runt år 1930 från Sparregatan upp mot Kungsgatan, till vänster finns den vackra byggnaden Slottet som är lika vackert i dag som det var när bilden fotograferades. Det var Lars Kellman som ritade den byggnaden och det skulle dagens arkitekter behöva ta efter och bygga i samma stil och likaså byggnaden ovanför Slottet är också vackert byggd. Vi behöver ta hand om våra äldre byggnader och underhålla dom och inte låta dom förfalla utan det är byggnadsvård som gäller. Slottet tycker jag är Borås vackraste byggnad och är rikligt utsmyckad både runt och ovanför fönstren och jag hoppas verkligen att fastighetsägaren vårdar denna byggnad ömt.

Foto Glenn Murberg 20150801

Denna bild fotograferade jag en varm sommardag år 2015 när jag var på en fotorunda runt om i Borås och man kan titta på denna byggnad hur länge som helst för man hittar en massa nya detaljer på huset som man inte har tänkt på innan. Något som hade varit roligt att se är interiörbilder om hur bevarad lägenheterna är. Det kanske finns någon av mina läsare som bor just i detta hus som kanske vill maila mig lite bilder och stilla min nyfikenhet. Eller finns det någon som har interiörbilder när byggnaden var nybyggd? Det är synd att ingen har gått i Lars Kellmans fotspår och fortsatt i hans bana och ritar likvärda byggnader. Jag hoppas verkligen att denna byggnad får stå i många, många år till men det sa jag likadant när jag var med i Borås Tidning 2015 och blev fotograferad vid Mariedalsgatan 11 som i dag är borta, så man vet aldrig vad som händer men då får man vara på sin vakt.

    Jag efterlyster fortfarande egentagna bilder på byggnader i Borås och bland annat på gamla Norrby, Norrmalm, Liljeberget jag i stort sett överallt runt om i Borås till min hemsida som jag håller på att samla bilder till. Gärna med lite info om bilderna och har du bilder så kan du maila mig.